Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

  

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ of bij Zorgbelang. Dit zijn organisaties van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door zo’n vertrouwenspersoon is gratis. Het AKJ en Zorgbelang zijn zelfstandige stichtingen; deze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Changes GGZ.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt, of gewoon graag je verhaal even wil doen over jouw ervaring. Als je er niet uitkomt met je behandelaar bij Changes GGZ, kun je contact opnemen met de adviesdienst van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Changes GGZ. Regelmatig is een van de vertrouwenspersonen van Zorgbelang ook op locatie in Halsteren. Spreek haar gerust even aan.

Zo bereik je het AKJ en Zorgbelang

• Bel naar 088 – 555 1000
• Mail naar info@akj.nl
• Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.