eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

Eetstoornis kliniek

Een obsessie, verstoord lichaamsbeeld, of aanvallen die leiden tot eetbuien. Een eetstoornis kent verschillende vormen. Waar de een last heeft van niet willen of kunnen eten, kan de ander niet stoppen. Beiden kennen hun gevaren en obstakels. Beiden kennen ook een eigen behandeling. Zo weten de specialisten uit onze eetstoornis kliniek precies wat nodig is om jou te helpen en te steunen. Een kliniek eetstoornis kan dus een belangrijke factor zijn om jou weer op weg te helpen. 

eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

Eetstoornis kliniek

Halsteren

Vele vormen en maten

Een eetstoornis kan er voor de een compleet anders uitzien dan voor de ander. Iemand kan last krijgen van extreme eetbuien, of juist niet willen eten. Vaak liggen de oorzaken wat dieper verstopt. Wanneer je de hele dag obsessief bezig bent met je gewicht of eten, kan het zijn dat je anorexia hebt. Anorexia typeert zich door het obsessief willen beperken van je eten. Aan de andere kant staat boulimia. Deze vorm kenmerkt zich door ongecontroleerde eetbuien welke je daarna probeert te compenseren, vaak op ongezonde manieren. Beide vormen van eetstoornissen zijn gevaarlijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het is raadzaam om contact op te nemen met een eetstoornis kliniek. 

Je merkt pas dat je te maken hebt met een eetstoornis wanneer je er niet meer mee kunt stoppen. Je probeert ander gedrag te vertonen maar loopt telkens tegen dezelfde dichte deur. De drang om je weer op dezelfde manier te gedragen is groot en je wordt verleid om het gedrag weer te vertonen. Wanneer je eenmaal kampt met een eetstoornis, merk je dat je afhankelijk bent geworden van dit gedrag. Je hebt te maken met een verslaving. Om te stoppen heb je specialistische hulp nodig, bijvoorbeeld in een verslavingskliniek of eetstoornis kliniek. De experts en professionals van een kliniek eetstoornis weten hoe jouw verslaving in elkaar steekt en wat lastig of moeilijk voor je is. De eetstoornis kliniek is daarom ook ingericht op een passende behandeling. Deze behandeling wordt afgestemd op jou als persoon zodat het altijd past bij jouw vragen en uitdagingen. 

Eetstoorniskliniek Halsteren

  • De Beeklaan 4
  • 4661 EP Halsteren
eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

De eerste stap 

Het is niet makkelijk om toe te geven dat je een probleem hebt. Wel is dit een zeer belangrijke stap. Wanneer je toegeeft aan het feit dat je een eetstoornis hebt, kun je praktische stappen gaan zetten om te werken aan de toekomst. Dit kan bij een eetstoornis kliniek. Hier helpen specialisten jou om te werken aan de toekomst. Gezamenlijk bepalen jullie een traject om je weer op de been te helpen en om daarna weer de controle te krijgen en te genieten van het leven. 

Het helpt om te praten met familie en vrienden. Zij kunnen samen met jou zoeken naar een geschikte oplossing of een geschikte eetstoornis kliniek. Er zijn namelijk meerdere opties als het aankomt op behandelingen. Zo is er ook altijd een optie die past bij jou als persoon en bij jouw vraagstukken. 

Ambulante dagbehandeling

Het is niet altijd verplicht om opgenomen te worden in een eetstoornis kliniek. Het kan, als jouw situatie het toelaat, ook mogelijk zijn om te kiezen voor ambulante dagbehandeling. In dat geval kun je met minimale impact op jouw dagelijks leven een behandeling volgen. Je kunt tijdens deze behandeling thuis blijven wonen en blijven werken en op vaste tijden in de week bij de eetstoornis kliniek komen. Er wordt gekeken naar jouw situatie of dit passend is. Vaak wordt een ambulante dagbehandeling ook ingezet als primaire behandeling of als vervolg op een klinische behandeling. Dit betekent dat je voor of na je tijd bij de eetstoornis kliniek extra ondersteuning en zorg krijgt. 

Aan het einde van de route

Wanneer je traject bij een eetstoornis kliniek ten einde komt, laten we je natuurlijk niet zomaar los. Onze specialisten geven je tijdens je tijd bij de eetstoornis kliniek praktische tips en handvatten zodat jij je daarna vertrouwd voelt en zelf aan de slag kunt om je leven weer op de rit te krijgen. Maar zij blijven op de achtergrond met je meekijken. Je wordt niet zomaar losgelaten. De experts van de eetstoornis kliniek zullen je steun bieden en je helpen als je vastloopt of dreigt terug te vallen. Changes GGZ biedt je de juiste nazorg zodat jij op eigen benen het juiste pad kunt bewandelen. Zo ga jij je prettiger voelen over jezelf en weet je wat je moet doen wanneer je dreigt terug te vallen in oude gewoontes. 

Heb jij een helpende hand nodig?

Denk jij dat je te maken hebt met een eetstoornis en ben je op zoek naar hulp? Er zijn verschillende mogelijkheden voor behandeling in een eetstoornis kliniek. Neem contact op voor meer informatie. 

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons