eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

Eetstoornis kliniek

Een obsessie, verstoord lichaamsbeeld, of aanvallen die leiden tot eetbuien. Een eetstoornis kent verschillende vormen. Waar de een last heeft van niet willen of kunnen eten, kan de ander niet stoppen. Beiden kennen hun gevaren en obstakels. Beiden kennen ook een eigen behandeling.

De specialisten uit onze eetstoornis kliniek weten precies wat nodig is om jou te helpen en te steunen. Een kliniek voor eetstoornissen kan dus een belangrijke stap zijn om jou weer op weg te helpen!

eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

“Om jou op weg te helpen”

Wanneer is behandeling nodig?

Een eetstoornis kan er voor de een compleet anders uitzien dan voor de ander. Iemand kan last krijgen van extreme eetbuien, of juist niet willen eten. Vaak liggen de oorzaken wat dieper verstopt. Wanneer je de hele dag obsessief bezig bent met je gewicht of eten, kan het zijn dat je anorexia hebt. Anorexia typeert zich door het obsessief willen beperken van je eten. 

Aan de andere kant staat boulimia. Deze vorm kenmerkt zich door ongecontroleerde eetbuien die je daarna probeert te compenseren, vaak op ongezonde manieren. Dit vraagt ook weer om een andere behandeling. Beide vormen van eetstoornissen zijn gevaarlijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het is raadzaam om contact op te nemen met een eetstoornis kliniek. 

Je merkt pas dat je te maken hebt met een eetstoornis wanneer je er niet meer mee kunt stoppen. Je probeert ander gedrag te vertonen, maar loopt telkens tegen dezelfde dichte deur. De drang om je weer op dezelfde manier te gedragen is groot en je wordt verleid om het gedrag weer te vertonen. Wanneer je eenmaal kampt met een eetstoornis, merk je dat je afhankelijk bent geworden van dit gedrag. Je hebt te maken met een verslaving.

vrouw met weegschaal bij changes ggz
Wanneer je eenmaal kampt met een eetstoornis, merk je dat je afhankelijk bent geworden van dit gedrag. Je hebt te maken met een verslaving. Bij Changes GGZ helpen we jou weer op weg!

Mogelijkheden behandelingstraject

Om te stoppen heb je specialistische hulp nodig, bijvoorbeeld een opname in een eetstoornis kliniek voor volwassenen. De experts en professionals van een kliniek voor eetstoornissen weten hoe jouw verslaving in elkaar steekt en wat lastig of moeilijk voor je is. Onze eetstoornis kliniek is daarom ook ingericht op een passende behandeling. Deze behandeling wordt afgestemd op jou als persoon zodat het altijd past bij jouw vragen en uitdagingen.

Een opname in onze kliniek voor je eetstoornis biedt mogelijkheden tot meerdere vormen van therapie. Van reguliere en cognitieve therapie tot alternatieve en meer onorthodoxe methodes, waarmee lichaam, geest en psyche in balans gebracht kunnen worden. We bepalen samen welke soort behandeling het beste bij jouw situatie past.

Er is in onze eetstoornis kliniek voor jeugd ook plek. We bieden in onze kliniek niet alleen behandelingen voor volwassenen, maar ook voor jeugd. Onze eetstoornis behandeling voor jongeren biedt hen een eigen programma, dagroutine en begeleiding van specialisten op dit gebied.

Ambulante dagbehandeling

Een opname in onze kliniek voor je eetstoornis is niet altijd de beste optie. Het kan, als jouw situatie het toelaat, ook mogelijk zijn om te kiezen voor ambulante dagbehandeling of individuele behandeling. In dat geval kun je met minimale impact op jouw dagelijks leven een behandeling volgen.

Je kunt tijdens deze behandeling thuis blijven wonen en blijven werken en op vaste tijden in de week bij de eetstoornis kliniek komen. Er wordt gekeken naar jouw situatie of dit passend is. Vaak wordt een ambulante dagbehandeling ook ingezet als primaire behandeling of als vervolg op een klinische behandeling. Dit betekent dat je voor of na je tijd bij de eetstoornis kliniek extra ondersteuning en zorg krijgt.

De juiste nazorg

Wanneer je traject bij onze eetstoornis kliniek ten einde komt, laten we je natuurlijk niet zomaar los. Onze specialisten geven je tijdens je tijd bij de eetstoornis kliniek praktische tips en handvatten zodat jij je daarna vertrouwd voelt en zelf aan de slag kunt om je leven weer op de rit te krijgen. Maar zij blijven op de achtergrond met je meekijken. Je wordt niet zomaar losgelaten. De experts van de eetstoornis kliniek zullen je steun bieden en je helpen als je vastloopt of dreigt terug te vallen.

Changes GGZ biedt je de juiste nazorg. Zodat jij op eigen benen het juiste pad kunt bewandelen. Zo ga jij je prettiger voelen over jezelf en weet je wat je moet doen wanneer je dreigt terug te vallen in oude gewoontes.

Ervaringen

Wij kunnen natuurlijk wel zeggen dat we de juiste behandeling bieden, maar wie kunnen het beter vertellen dan onze cliënten? Hieronder lees je enkele ervaringen van cliënten die behandeld zijn voor een eetstoornis of eetbuistoornis. Wil je meer ervaringen lezen? Ga dan naar deze pagina.

Anorexia

“Changes GGZ is de beste keuze ooit geweest. Het draait een keer niet om eten, maar vooral om de onderliggende problemen. Door deze aan te pakken en dankzij nieuwe handvatten, had ik mijn eetstoornis steeds minder nodig om met gevoelens om te gaan. Deze behandeling is niet zoals in alle andere klinieken en heel authentiek. Voor het eerst in mijn leven geloof ik dat ik van mijn eetstoornis kan genezen en dat ik op de goede weg ben.”

Manouk

24 jaar

Boulimia

“Changes GGZ is een traject geweest met veel ups en nog meer downs. Maar het is een traject dat me voor het leven zal gaan helpen. Ik begrijp mezelf beter, ik eet beter en ik kan beter voor mezelf zorgen.”

Sara

23 jaar

Binge Eating Disorder

“Ik ben Changes GGZ en alle medewerkers mijn leven lang dankbaar dat ze mij geholpen hebben. Om mijn weg naar mezelf terug te vinden. Mijn eetstoornis heeft nu geen controle meer over mijn eetgedrag. Ik ben er nog niet helemaal, maar ze hebben me goed op weg geholpen. Ik ben nu de schrijver van mijn eigen verhaal!”

Renée

21 jaar

Naasten

Bij Changes GGZ vinden we het belangrijk dat jouw directe naasten ook worden betrokken bij de eetstoornis behandeling. Een eetstoornis heb je namelijk nooit alleen, het heeft altijd impact op je omgeving. Onze behandelingen bestaan daarom ook uit systeemtherapie.

Bij systeemtherapie verdiepen we ons in de onderliggende problematiek van de eetstoornis. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de eetstoornis en op alle betrokken.

Tijdens familieavonden en individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om de eetstoornis en de effecten hiervan beter te begrijpen. Daarnaast heeft systeemtherapie als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Eetstoorniskliniek Halsteren

  • De Beeklaan 4
  • 4661 EP Halsteren
tuin bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

Locatie

Onze eetstoornis kliniek in Halsteren is gelegen in een bosrijke omgeving, is in 2020 volledig gemoderniseerd en voldoet aan alle wensen voor een specialistische eetstoornis kliniek voor volwassenen. In Halsteren bieden we je alle mogelijkheden om met professionals te werken aan jouw herstel. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen in onze eetstoorniskliniek in Halsteren? Meld je nu aan voor onze behandeling. Zet de eerste stap naar écht herstel.

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.