24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Hoe ziet een veilige detox eruit?

Een cold turkey detox, waarbij je abrupt stopt met het gebruiken van speed, leidt vaak tot intense en mogelijk gevaarlijke afkickverschijnselen. Dat komt door de lichamelijke en psychische afhankelijkheid die je hebt ontwikkeld. Bovendien is het risico op een terugval groot. Daarom wordt een cold turkey detox sterk afgeraden. In plaats daarvan kiezen wij voor een detox onder medische supervisie. Daarbij krijg je onder begeleiding van een medisch professional alternatieve medicatie om je gebruik geleidelijk aan af te bouwen. Daarnaast zorgen we dat je in een veilige, drugsvrije omgeving aan je herstel kunt werken.

 

Wat kan ik verwachten van de therapiesessies?

Tijdens de behandeling van je speedverslaving streven we naar duurzaam herstel. Dat wil zeggen dat we eraan werken om te voorkomen dat je na je behandeling terugvalt in je oude gewoontes. We passen een wetenschappelijk onderbouwde behandeling toe, welke bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie. Tijdens de sessies werk je samen met ervaren specialisten die hun expertise inzetten om zowel je verslaving als de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een aantal van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een speedverslaving.

 

Behandeling speedverslaving bij Changes GGZ

Wil je graag meer weten over de behandeling van een speedverslaving bij Changes GGZ? Bel ons gerust voor meer informatie. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-2426437 en staan je graag te woord.

FAQ

Ja, speed is zeer verslavend. Je kunt zowel lichamelijk als psychisch verslaafd raken aan amfetaminen. Een speedverslaving kan zeer ernstige en mogelijk fatale gevolgen hebben.

Amfetamine werd al in 1887 voor het eerst gesynthetiseerd. Rond 1927 ontdekte men dat amfetamine verlichting gaf bij astma, bronchitis en andere luchtwegaandoeningen. Het werd toen regelmatig door artsen voorgeschreven. De eetlustremmende werking van amfetamine zorgde ervoor dat het ook vaak werd gebruikt om af te vallen. Daarnaast werd het gebruikt voor het behandelen van depressie. In de Tweede Wereldoorlog werd speed op grote schaal voorgeschreven aan militairen, zodat zij langer alert konden blijven. Ook in de Vietnamoorlog gebruikten Amerikaanse militairen heel veel amfetaminen. Geleidelijk aan werd duidelijk dat amfetaminen ernstige bijwerkingen had. Het duurde echter nog tot de jaren zeventig voordat amfetaminen daadwerkelijk bij de wet verboden werd.

Speed wordt verhandeld in poedervorm. De meeste gebruikers snuiven het. De speed komt dan via het neusslijmvlies in je bloed terecht, waardoor je binnen enkele minuten al effect voelt. Het kan ook gewoon oraal worden ingenomen. Vanwege de bijzonder bittere smaak wordt het poeder dan meestal in een vloeitje gedaan om er een zogeheten ‘bommetje’ van te maken, waardoor het makkelijker geslikt kan worden. Dan duurt het ongeveer 30 minuten tot een uur voordat de effecten in werking treden. Sommige gebruikers smeren (voornamelijk restjes) speed op hun tandvlees. Speed wordt ook wel gespoten; in dat geval komt de drug rechtstreeks in je bloedbaan terecht en voel je dus onmiddellijk de effecten.